POVPREČNA VREDNOST PREVAR V SLO ZNAŠA 39.990,36€.

Zakaj je vrednost tako visoka in kakšni so razlogi?

Zgoraj omenjeno izhaja iz raziskave mikro in malih podjetij v Sloveniji v letu 2016.

Ali si lahko lastnik, direktor ali drugi  odgovorni v podjetju privošči izgubo v višini cca 40.000 € ? Zagotovo ne. Zelo bi bolela glava in tudi spali bi težje! Pa da o dodatnem stresu na delovnem mestu sploh ne govorim.

Trend števila in višine prevar v malih podjetij se povečuje, je razkrila tudi podobna raziskava »Financial Fraud Action«. Nekaj zanimivih podatkov:
– sedem od desetih vodilnih v podjetju (oz. 69 odstotkov) je priznalo, da ni sprejelo nobenih ukrepov za zaščito podjetija in zaposlenih pred finančnimi goljufijami,
– več kot četrtina podjetij (28 odstotkov) priznava, da so že bile žrtve finančne prevare ali so v preteklih dveh letih doživele poskus prevare,
– skoraj 40 % vodstvenih kadrov je izrazilo zanimanje, da se dodatno izobrazijo pri preprečevanju prevar v podjetju.

Zaradi navedenih številk sem se odločil pomagati. Tako bom 10-im podjetjem ponudil brezplačno pomoč pri preventivi.

KAJ NAREDITI?   

Če želite biti med izbranimi podjetji (pohitite, število prostih mest je omejeno), pritisnite na spodnji gumb “prijavite s sedaj” in vnesite vaše podatke.

Vključeni boste v AKCIJSKI PROJEKT, ki  je brezplačen za 10 podjetij.

Po vaši prijavi vas bom kontaktiral glede nadaljnjih postopkov. 

SODELUJTE V AKCIJSKEM PROJEKTU

V poslovnem letu  2 0 1 8

SODELUJTE V AKCIJSKEM PROJEKTU

V poslovnem letu  2018

Kako zmanjšati možnost prevare v podjetju in velikih izgub, ki nastanejo pri tem?

 

Podatki kažejo, da so mala in mikro podjetja najpogosteje žrtve poslovnih prevar, saj predstavljajo večino vseh prijavljenih prevar. Tveganje za prevaro v malem podjetju pa je toliko večje zaradi mnenja in prepričanja vodstva, da ni potrebno skrbeti in vlagati napore v postopke za preprečevanje in odkrivanje prevar.

Vrsto preteklih let je bila prevara v malem podjetju stvar, ki se je zgodila »prijatelju od enega prijatelja«. Toda trendi in raziskave kažejo, da je lahko tudi podjetje katerega lastnik, direktor ali zaposleni ste, prav tako žrtev prevare – zelo verjetno prej kod kdajkoli. Številke incidentov in višine zneskov prevar med malimi podjetji se dvigujejo, ozaveščenost pa je še vedno relativno nizka.

Dobra novica je, da ste lahko lastniki in direktorji malih podjetij zadovoljni in veseli. Obstaja namreč nekoliko preprostih, praktičnih in zanesljivih metod, da preventivno zavarujete svoje podjetje pred prevaro.

Ena možnost je torej, da sami (in s pomočjo zaposlenih v podjetju) preverite svoje poslovanje in ugotovite kje je poslovanje tvegano.

Lahko pa vam z enostavnim postopkom pomagam na način, da boste bolj mirno spali!

Veliko boste pridobili, pa brezplačno bo za vas, v kolikor boste med 10-imi izbranimi podjetji.

Ni boljšega časa za prijavo, kot sedaj

Moj namen je pomagati mikro, malim in srednjim podjetjem. Koristi za podjetje pa so neprecenljive, saj tako povečujete vrednost podjetju.

Zlatko Šiško, podjetnik
Risolgo s.p., ki ima prave rešitve za vas

Tel: 031-419-834

zlatko@risolgo.si