BODITE EN KORAK PRED PREVARANTI

Varnost je zelo pomembna pri poslovanju

BODITE EN KORAK PRED PREVARANTI

Varnost je zelo pomembna pri poslovanju

BODITE EN KORAK PRED PREVARANTI

Varnost je zelo pomembna pri poslovanju

BREZPLAČNA
10 uporabnih nasvetov
za mikro, mala podjetja
za lastnike podjetij
za direktorje in člane uprav
za vodje enot
nadzorni svet in rev.odbor
odvetnike, revizorje...
in druge, ki jih zanima

Knjiga nudi informacije o preprečevanju in odkrivanju prevar, zato lahko bralcu prihranijo ogromno denarja. To so koristni nasveti, ki jih težko pridobite na enostaven način. Knjiga je namenjena lastnikom podjetij, članom uprav in direktorjem, vodjem enot in drugim strokovnjakom (člani nadzornih svetov in revizijskih odborov, revizorji, odvetniki, računovodje, stečajni upravitelji…) ter vsem, ki jih to zanima.

S pomočjo te e-knjige lahko bistveno hitreje dosežete razumno stopnjo zanesljivosti pri poslovanju podjetja in poskrbite za varnost podjetja in sebe. Iz poročila mednarodne raziskave ACFE izhaja, da imajo podjetja tipično izgubo v višini 5 % letnih prihodkov zaradi notranjih pravar in goljufij. To je zagotovo veliko denarja. 

Vsaka notranja prevara, lahko je še tako majhna, pomeni težave pri poslovanju podjetja. Pomeni neplanirano finančno izgubo, udarec za “dobro ime” podjetja in njegov ugled.

Ne prezrite ter ignorirajte tveganj in nevarnosti

 

Kaj je v e-knjigi?

Pridobili boste znanja, ki jih potrebujete, da lahko sami uporabite praktične nasvete odvračanja, preprečevanja in odkrivanja prevar na delovnem mestu.
Med drugim lahko preberete:
– da je možno takoj vzpostaviti in narediti 3 korake, ki vam bodo zelo pomagali zmanjšati možnost notranje prevare in goljufije. Ti koraki so: ločevanje delovnih nalog (sistem “4 oči”), nadzor in kontrola nad dostopi in nadzor nad izvedbo finančnih transakcij,
– spodbujanje politike “odprtih vrat” zagotavlja, da se zaposleni počutijo udobno in da so zaželjeni. To prinaša veliko dobrega, ter še mnogo drugih dobrih vsebin in nasvetov (interne kontrole, upravljanje s tveganji).

Notranja prevara in goljufija lahko pomembno vplivata na vaše podjetje, ne glede na to, kakšne velikosti podjetje je.

Dve najosnovnejši vrsti notranje prevare sta poneverba sredstev (kraja  sredstev in podobno) in goljufivo računovodsko poročanje, pri katerem se zavajajoče ali netočne informacije posredujejo lastnikom, vlagateljem in javnosti. Prva vrsta notranje prevare (poneverba sredstev) se pogosto zgodi brez vednosti vodstva podjetja (pomanjkanje internih kontrol), druga pa je pogosto neznana za zaposlene. Obe vrsti lahko uničita podjetje.

Finančne izgube

Finančna izguba je učinek iz obeh vrst notranjih prevar. Ko nekdo poneveri sredstva podjetja (kraja), je to izgubo možno enostavno količinsko in vrednostno opredeliti. Na primer, če se iz blagajne nepooblaščeno vzame 70 €, podjetje izgubi 70 €. Stroške goljufivega računovodskega poročanja je težje ugotoviti. Eksplicitna izguba morda ni očitna. Toda kazni, izgube za zavajajoče lastnike in vlagatelje ter civilne tožbe, lahko prinesejo hude finančne izgube za podjetje.

Notranja prevara in goljufija lahko pomembno vplivata na vaše podjetje, ne glede na to, kakšne velikosti podjetje je.

e_knjiga

Kaj morate narediti in kaj vam bo to prineslo?

Vse skupaj je zelo enostavno.

Kar morate narediti je, da pritisnete zgornji link “prevzamite…”, vnesete vaše podatke in prevzamite E-knjigo “10  uporabnih nasvetov…”, ki je povsem brezplačna. Preberite si jo, ter pričnite izvajati nasvete.

Zlatko Šiško, podjetnik
Risolgo s.p. (o meni)

Tel: +386 31 419 834

zlatko@risolgo.si